top of page

 

Coaching met DISC

Het Disc model is een eenvoudig instrument dat al meer dan dertig jaar door miljoenen mensen gebruikt wordt om beter inzicht te krijgen in de eigen voorkeurs-gedragsstijl en die van anderen. Dit inzicht zorgt voor een enorme verbetering in de communicatie en samenwerking met collega's, klanten, studenten, patiënten of wie dan ook. 

 

Tijdens deze coachsessie krijg je na het invullen van een vragenlijst je eigen zeer uitgebreide Everything DISC Workplace profiel. Dit profiel geeft een schat aan informatie over jouw kwaliteiten en prioriteiten op de werkvloer. Ook geeft het een duidelijk inzicht in de aanwezige drijfveren en stressoren.

 

Met behulp van dit profiel gaan we aan de slag met jouw coachvraag. Deze coachvragen kunnen zeer uiteenlopen. Zo kan het voor managers handig zijn te ontdekken hoe ze beter kunnen aansluiten bij de verschillende gedragsstijlen van hun team. Voor docenten kan het zeer nuttig zijn om te leren op de juiste manier aan te sluiten bij verschillende studenten, ouders en collega's. Ook voor degene die met klanten werken geeft het DISC profiel een schat aan informatie hoe de juiste snaar te vinden bij verschillende soorten klanten. Voor elke beroepsgroep is het DISC model een fantastisch instrument dat op een simpele en snelle manier enorm veel informatie geeft. 

 

Ook wordt het persoonlijke DISC profiel veel gebruikt om te onderzoeken of je nog wel op de juiste plek zit. En sluiten de werkzaamheden die je doet wel aan bij jouw kwaliteiten? 

Het DISC model plaatst je niet in een hokje. Het laat je zien dat je alle vier de basis gedragsstijlen in huis hebt. Vaak hebben er een of twee de voorkeur. Je krijgt inzicht en handvatten hoe ook de andere gedragsstijlen te ontwikkelen.

 

Coachen met DISC is no nonsens. Het geeft snel duidelijk resultaat. 

Mocht je meer informatie willen of behoefte hebben aan een DISC coachgesprek neem dan contact op met Roozen en Oonk. 

DISK-overview.jpg
bottom of page